Taxatie van jouw woning
Taxatie van jouw woning
Taxatie van jouw woning

Binnen een dag een gratis waardebepaling van jullie huis. 
Ook een officieel taxatierapport is snel geregeld. 

  • Gratis waardebepaling van jouw huis
  • Officiële taxatierapporten
  • Wij taxeren door heel Nederland

Snelle taxatie van jullie woning

Of je nu een huiseigenaar bent die wil verkopen, een koper die hoopt op een verstandige investering, of een geldverstrekker die het onderpand voor een hypotheek beoordeelt, het taxeren van woningen speelt een doorslaggevende rol bij het bepalen van de marktwaarde van een woning.  

De Vliegende Makelaar geeft binnen een dag een gratis waardebepaling van jullie woning. Deze indicatie kun je gebruiken om een idee te krijgen wat jullie woning waard is. Bij onze gratis waardebepaling kijken wij naar recente verkopen van vergelijkbare woningen in dezelfde straat of wijk. Hebben jullie eventuele aanpassingen gedaan, het huis goed (of juist niet zo goed) onderhouden, dan nemen wij dit natuurlijk mee in onze taxatie. 

Snelle taxatie van jullie woning

Ook voor officiële taxatierapporten

Een gratis waardebepaling is een goede indicatie van wat je huis waard is, maar is niet voldoende voor je bank of hypotheekverstrekker. Daarvoor is een officieel taxatierapport nodig. Ook hiervoor kun je De Vliegende Makelaar inschakelen. We werken snel, efficiënt en hanteren concurrerende tarieven. Bel ons gerust voor meer informatie.

Ook voor officiële taxatierapporten

Factoren die van invloed zijn op de waarde van een huis

Locatie

Het oude gezegde "locatie, locatie, locatie" is nog steeds belangrijk in de vastgoedsector. De nabijheid van voorzieningen, scholen, vervoersmogelijkheden, winkelcentra en de algehele buurtkwaliteit heeft een aanzienlijke invloed op de waarde van een huis.

Grootte en kenmerken

De grootte van het huis, het aantal slaapkamers, badkamers en de algehele indeling zijn belangrijke factoren. Kenmerken zoals een achtertuin, garage, zwembad en architectonische stijl spelen natuurlijk ook een rol bij de waardering.

Marktomstandigheden

De staat van de markt. Of het nu een kopers- of verkopersmarkt is, beïnvloedt de waarde van huizen. Dynamiek tussen vraag en aanbod, en economische trends als hypotheekrente, beïnvloeden de waarde van woningen. Momenteel is de rente "hoog", maar er worden structureel 30.000 woningen per jaar te weinig gebouwd. De vraag is veel groter dan het aanbod, waardoor de prijzen - ondanks de gestegen rente - redelijk stabiel zijn. 

Vergelijkbare verkopen

Vastgoedprofessionals kijken naar recente verkopen van vergelijkbare woningen in dezelfde buurt om een basiswaarde voor een huis vast te stellen. Dit helpt bij het beoordelen van de waarde in verhouding tot andere huizen in de omgeving. 

Verbeteringen en Renovaties

Upgrades zoals keukenrenovaties, isolatie, badkamers en vooral: energiebesparende voorzieningen hebben een positieve invloed op de waarde van een huis. Vanzelfsprekend is ook de algehele staat van onderhoud een belangrijke factor.